DEWAN SOLAT

Dewan solat ini memuatkan seramai 1500 orang jemaah bagi ruang tertutup masjid, manakala 5000 orang jemaah merangkumi kesuluruhan masjid termasuk di ruang solat aras 1.

DEWAN SYARAHAN

Dewan syarahan ini terletak di aras 1 masjid dan memuatkan seramai lebih kurang 40 – 50 orang dewasa.┬áKemudahan yang disediakan di dalam dewan syarahan ini adalah penghawa dingin yang nyaman, meja, kerusi, LCD Projector. dan set PA System (on request).

BILIK KULIAH

Bilik kuliah ini juga terletak di aras 1 dan memuatkan seramai 25 orang dewasa. Kemudahan yang disediakan di dalam bilik kuliah ini adalah penghawa dingin yang nyaman, meja, kerusi dan LCD Projector.

 

PUSAT SUMBER

Pusat Sumber terletak di aras 1 masjid bersebelahan dengan bilik kuliah. Terdapat pelbagai buku yang disediakan. Senarai buku yang terdapat di perpusatakaan ini boleh disemak di dalam laman web library UTM KL.

BILIK MESYUARAT

Bilik Mesyuarat terletak di aras 1 Masjid di dalam pejabat Pusat Islam UTM KL dan memuatkan seramai 16 orang di dalam satu masa.

RUANG JAMUAN

KIOSK

KIOSK Masjid UTM KL terletak di aras bawah masjid berhampiran dengan tempat wudhuk lelaki. Pelbagai produk Halalan Toyyiba di jual di dalam kiosk ini.

BILIK PENGURUSAN JENAZAH