FAQs: Perjawatan

Berikut adalah FAQs berkaitan Unit Perjawatan:

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG
  SOALAN: JAWAPAN:
1. Bagaimana pemohon ingin mengetahui lokasi kekosongan Jawatan? Pemohon perlu lihat pada iklan yang dipaparkan di mana tertera lokasi kekosongan sama ada UTM Kuala Lumpur, UTM Johor Bahru atau UTM Johor Bahru/Kuala Lumpur.  Bagi gabungan lokasi kekosongan Jawatan adalah kekosongan  gunasama.
2. Bolehkah saya memohon jawatan menggunakan hanya no. Kad pengenalan selain e-mail? Calon boleh menggunakan No Kad Pengenalan selain daripada  email. Ini adalah kerana bagi mengelakan calon lupa alamat email masing-masing, tetapi calon perlu mengingati kata laluan bagi permohonan.
3. Bagaimana saya dapat tahu permohonan  saya telah diterima? Calon-calon yang memohon perlu menyemak borang permohonan mereka  secara atas talian dengan kearap. Borang permohonan calon  dicatatkan pada bahagian status sebagai submitted, dan permohon yang tidak dihantar akan dicatatkan sebagai draft.
4. Bagaimana saya dapat mengetahui status permohonan jawatan saya selanjutnya? Calon yang dipilih selepas submitted akan dicatatkan sebagai in process dalam semakan urusetia. Selepas itu calon d letakkan di dalam categori Interview. Calon-calon yang Berjaya untuk ditemuduga akan menerima surat pangilan temuduga sebagai tindakan selanjutnya.
5. Melalui permohonan didapati terdapat beberapa catatan bagi jawatan-jawatan yang dimohon sebelum ini. Boleh saya tahu apa  yang dimaksudkan dengani catatan status Submitted, Rejected dan Reserved, Accepted ? Catatan hanya boleh disemak selepas calon berjaya dipanggil untuk temuduga. Maksud catatan adalah seperti berikut.

Submitted – Permohonan telah dihantar
Rejected – Calon tidak Berjaya ( ikut pada jawatan yang dimohon)
Reserved – calon simpanan bagi kekosongan jawatan yang dimohon
Accepted – Calon Berjaya bagi jawatan yang dimohon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Sebarang soalan berkaitan boleh juga diajukan kepada fadzlyj.kl@utm.my